Recept / Lyxigt vitlöksbröd med ost och örter

Lyxigt vitlöksbröd med ost och örter

Vitlöksbröd är försvinnande gott och passar bra som tillbehör till en soppa, sallad eller skaldjur.

Här har vi valt att toppa med Favorit Gräddost, men det går lika bra med till exempel Gratängost eller riven Mozzarella. Eller din egen favoritost!

Ingredienser

  • 2 vitlköksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad basilika
  • ca 100 g rumsvarmt Favorit smör eller Favorit margarin
  • 1 st stor baguette
  • 2 dl riven Favorit Gräddost (eller din favoritost)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna (eller pressa i vitlökspress) och hacka persilja och basilika.
  3. Blanda ner örterna i det rumsvarma smöret eller margarinet.
  4. Skiva baguetten i cirka 2 cm tjocka skivor.
  5. Bred smörblandningen på brödskivorna och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Strö över den rivna gräddosten.
  7. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda brödet några minuter tills smör och ost har smält och brödet börjat få färg.
  8. TIPS!
    Blanda i lite sambal oelek eller hackad chilifrukt med smör och örter om du vill ha lite kryddig hetta.

Våra andra favoriter