Med chilipicklad lök, lingon- och ingefärsslaw och rostad potatis.
4 portioner.
Ingredienser
- Ca 800 g potatis
- 2 msk olja
- 1 tsk flingsalt
- 4 Chili bean burgers
- 1 paket hamburgerbröd
- Chilipicklad lök
- 1 dl strösocker
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 rödlökar
- ½ röd chili
- Lingon- och ingefärsslaw
- 400 g vitkål
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rårörda lingon
- 2 msk färsk ingefära
- 4 msk majonnäs (t.ex. vegansk)
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen och lägg den
på en plåt. Ringla över olja och salta. Ugnsbaka i 30 minuter.
- Värm socker och vinäger i en kastrull tills sockret löst upp sig.
- Skala och strimla löken, skiva chilin och lägg ned i kastrullen. Ta av från värmen.
- För slawen strimlas kålen fint. Blanda med pressad
vitlök och rör i lingon, majonnäs och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
- Stek burgarna i en stekpanna
och servera din rätt.