Recept / Vegoburgare
45 minuter

Vegoburgare

Med chilipicklad lök, lingon- och ingefärsslaw och rostad potatis.

4 portioner.

Ingredienser

  • Ca 800 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 Chili bean burgers
  • 1 paket hamburgerbröd
  • Chilipicklad lök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 rödlökar
  • ½ röd chili
  • Lingon- och ingefärsslaw
  • 400 g vitkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 msk färsk ingefära
  • 4 msk majonnäs (t.ex. vegansk)
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen och lägg den 
på en plåt. Ringla över olja och salta. Ugnsbaka i 30 minuter.
  3. Värm socker och vinäger i en kastrull tills sockret löst upp sig.
  4. Skala och strimla löken, skiva chilin och lägg ned i kastrullen. Ta av från värmen.
  5. För slawen strimlas kålen fint. Blanda med pressad 
vitlök och rör i lingon, majonnäs och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek burgarna i en stekpanna 
och servera din rätt.

Våra andra favoriter