Recept / Ugnsbakad vitkål med sting

Ugnsbakad vitkål med sting

Bakad vitkål i ugn får nytt liv och massa smak. Här har vi kryddat vitkålen med chiliflakes och lite söta smaker, men du kan lika gärna använda dina egna favoritkryddor.
Passar jättebra som tillbehör till det mesta eller servera som ensam förrätt. Mums!

Ingredienser

  • 1 kg vitkål (eller spetskål)
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st chilifrukt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 msk honung
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Dela vitkålen i stora klyftor.
  3. Hacka vitlöken fint (eller pressa i vitlökspress).
  4. Finhacka chilifrukten (anpassa mängden efter hur starkt du vill ha det).
  5. Blanda oljan med vitlök, chilifrukt, kryddor, honung och limesaft.
  6. Lägg vitkålsklyftorna på en plåt med bakplåtpapper.
  7. Pensla vitkålen med dressingen. Ringla över all den dressing som blir kvar.
  8. Rosta vitkålen i ugn cirka 30 minuter eller tills den har fått fin färg och är mjuk.

Våra andra favoriter