Recept / Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Baka ditt eget tunnbröd – snabbt och enkelt och väldigt gott! Njut direkt med en klick smör eller ditt favoritpålägg. Går också bra att frysa in!

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Använd gärna en träslev eller träsked. (Degen är ganska kletig.)
  2. Lägg upp degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dela degen i 8-12 bitar.
  3. Kavla ut varje del till en rund platta. Se till att mjöla både kavel och bord så att inte degen klibbar fast.
  4. Värm upp en stekpanna (teflon eller gjutjärn).
  5. Stek på medelhög värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  6. Lägg bröden i ugnsfolie eller i en handduk så att de håller sig mjuka.

Våra andra favoriter