Recept / Tomat- och basilikabollar med Italiensk pastasås
70 minuter

Tomat- och basilikabollar med Italiensk pastasås

4 portioner.

Gott tillbehör
Gör en god och fräsch salladsdressing. Blanda 1 dl Favorit majonnäs, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ dl färsk finhackad basilika, saften av ½ pressad lime och finrivet limeskal efter smak.

Ingredienser

  • 1 paket Vegott tomat- och basilikabollar
  • 1 burk Favorit krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ tärning Favorit grönsaksbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • ½ aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 msk Favorit tomatpuré
  • Salt och svartpeppar
  • 1-2 tsk socker
  • ½ dl strimlad färsk basilika
  • ½ dl strimlad färsk oregano
  • Ev. rosmarin efter smak

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull tills löken är blank.
  2. Häll i krossade tomater, rör ner tomatpurén, grönsaksbuljongen och vatten.
  3. Koka såsen på svag värme under lock i ungefär 15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar samt socker.
  5. Vänd ner skivad aubergine, basilika och oregano och låta koka ungefär 5 minuter innan servering.
  6. Stek sedan tomat- och basilikabollarna i olja och servera med såsen.
  7. Servera gärna med valfri pasta samt en fräsch sallad. Vill ni, så toppa med parmesanost (t.ex. vegansk) och dekorera med färska örter.

Våra andra favoriter