4 portioner.
Gott tillbehör
Gör en god och fräsch salladsdressing. Blanda 1 dl Favorit majonnäs, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ dl färsk finhackad basilika, saften av ½ pressad lime och finrivet limeskal efter smak.
Ingredienser
- 1 paket Vegott tomat- och basilikabollar
- 1 burk Favorit krossade tomater
- 1 dl vatten
- ½ tärning Favorit grönsaksbuljong
- 2 schalottenlökar
- ½ aubergine
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 2-3 msk Favorit tomatpuré
- Salt och svartpeppar
- 1-2 tsk socker
- ½ dl strimlad färsk basilika
- ½ dl strimlad färsk oregano
- Ev. rosmarin efter smak
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull tills löken är blank.
- Häll i krossade tomater, rör ner tomatpurén, grönsaksbuljongen och vatten.
- Koka såsen på svag värme under lock i ungefär 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar samt socker.
- Vänd ner skivad aubergine, basilika och oregano och låta koka ungefär 5 minuter innan servering.
- Stek sedan tomat- och basilikabollarna i olja och servera med såsen.
- Servera gärna med valfri pasta samt en fräsch sallad. Vill ni, så toppa med parmesanost (t.ex. vegansk) och dekorera med färska örter.