Recept / Supersnabb Toast Skagen med pepparrot

Supersnabb Toast Skagen med pepparrot

Klassikern Toast Skagen med en liten tvist. I receptet har vi adderat riven pepparrot i skagenröran. Vill du hellre ha skagenröra med sting kan du ersätta pepparroten med några droppar Sriracha-sås.

För en mer mättande toast byter du ut brödet till surdegsbaguette. Skär då baguetten i lite tjockare skivor och stek i stekpanna med lite smör.

Ingredienser

  • 4 skivor Franska (eller Sunda för lite mörkare bröd)
  • Favorit Skagenröra
  • 0,5–1 msk riven färsk pepparrot
  • ca 10–20 st tinade frysta räkor eller räkor i lake
  • Till garnering:
  • löjrom, citron, färsk dill, hackad rödlök, räkor

Gör så här

  1. Rosta brödet i brödrost så att de får ordentligt med färg.
  2. Skär av kanterna på brödet om du vill.
  3. Skala och dela räkorna i mindre bitar. Spara gärna några räkor till garnering.
  4. Blanda ner pepparroten och räkorna i skagenröran.
  5. Lägg rikligt med skagenröra på varje brödskiva.
  6. Garnera med det du tycker passar.

Våra andra favoriter