Recept / Supersaftig morotskaka med citron
Cirka 1 timme.

Supersaftig morotskaka med citron

Cirka 12 bitar.

Ingredienser

  • 4 st Favorit ägg
  • 2 dl Favorit rapsolja
  • 4 dl Favorit strösocker
  • 200 g Favorit morötter, rivna
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 4 dl Favorit vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk Favorit bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • GLASYR:
  • 100 g rumsvarmt Favorit smör
  • 200 g färskost
  • 4 dl florsocker
  • ½ citron, rivet skal & saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
  3. Tillsätt olja, morötter, citronskal och citronsaft.
  4. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och mjöl och rör ner det i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med Favorit bakplåtspapper.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren.
  7. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna. Dra snett över glasyren med en gaffel om du vill ha ett randigt mönster.
  8. Garnera med rivet citronskal. Servera. Njut!

Våra andra favoriter