Recept / Snittar med färska fikon och dessertost

Snittar med färska fikon och dessertost

Färska fikon, ost, honung och nötter är en sagolikt god kombination. Du kan också byta ut honungen mot aprikosmarmelad eller hemmagjord fikonmarmelad. Gott till buffébordet och som tillbehör till julglöggen.

 

Ingredienser

  • 3-4 st färska fikon
  • 250 g brieost eller getost
  • 1 st baguette (alternativt färdiga crostini)
  • 1 dl valnötter
  • Favorit flytande honung eller lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skär baguetten i cirka 12 skivor.
  3. Lägg skivorna på en ugnsplåt och rosta dem i ugnen ca 5 min eller tills de fått fin färg.
  4. Skär fikonen i klyftor eller skivor.
  5. Hacka valnötterna grovt.
  6. Fördela getost eller brie på brödet. Lägg på fikon, strö över nötter och ringla över honung eller lönnsirap.
  7. Lägg upp på ett stort serveringsfat. Ät och njut!

Våra andra favoriter