Recept / Smörrebröd med kall potatis och matjessill
Smörrebröd med kall potatis och matjessill
4 portioner.
Ingredienser
12 st potatisar, små och fasta
2 st hårdkokta ägg, hackad
200 g skuren Favorit matjessill
1 dl Favorit crème fraîche
0,5 citron pressad
0,5 msk dijonsenap
0,5 rödlök tunt skivad
färsk dill
salt och peppar
Gör så här
Koka potatisen med rikligt med salt och kyl sedan ner under rinnande vatten. Man kan även koka potatisen dagen innan och låta de ligga i kylen.
Vispa crème fraîchen, den kommer bli rinnig i början men hårdnar efter en stund. Vänd sedan ner äggen, senap, citron, lite hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg äggröran på skivor av kavring, skiva potatis och toppa med matjessill, tunt skivad rödlök och lite plockad dill.