Recept / Smörrebröd med kall potatis och matjessill

Smörrebröd med kall potatis och matjessill

4 portioner.

Ingredienser

  • 12 st potatisar, små och fasta
  • 2 st hårdkokta ägg, hackad
  • 200 g skuren Favorit matjessill
  • 1 dl Favorit crème fraîche
  • 0,5 citron pressad
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 rödlök tunt skivad
  • färsk dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med rikligt med salt och kyl sedan ner under rinnande vatten. Man kan även koka potatisen dagen innan och låta de ligga i kylen.
  2. Vispa crème fraîchen, den kommer bli rinnig i början men hårdnar efter en stund. Vänd sedan ner äggen, senap, citron, lite hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg äggröran på skivor av kavring, skiva potatis och toppa med matjessill, tunt skivad rödlök och lite plockad dill.

Våra andra favoriter