Recept / Smaksatta popcorn – karamell, choklad och parmesan

Smaksatta popcorn – karamell, choklad och parmesan

Popcorn är det verkligen det perfekta snackset! Föredrar du söta smaker är karamelliserade popcorn himmelsk gott. Testa annars choklad med flingsalt eller parmesanost tillsammans med vitlök. Mums!

Ingredienser

  • 1 liter poppade popcorn (helst osaltade)
  • Chokladpopcorn:
    ca 150 gram valfri choklad
    Flingsalt
  • Karamelisserade popcorn:
    ca 1 dl strösocker
    4 msk smör
  • Parmesan och vitlök:
    ca 4 msk smör
    1 vitlöksklyfta
    ca 100 g Parmesan
    Salt

Gör så här

  1. Chokladpopcorn:
    Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn
    Häll chokladen över de poppade popcornen (helst nypoppade)
    Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela på dem så att de inte stelnar ihop.
    Strö flingsalt över och låt chokladen svalna och stelna.
  2. Karamelisserade popcorn:
    Smält sockret i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Rör om så lite som möjligt för att undvika att det bildas stora kristaller.
    Tillsätt smöret när allt socker har smält.
    Blanda ner popcornen och blanda runt ordentligt.
    Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och fördela dem jämnt så att de inte stelnar ihop.
    Låt svalna.
  3. Parmesan och vitlök:
    Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftan.
    Blanda med de poppade popcornen (helst nypoppade).
    Riv parmesanen och häll över. Blanda om igen.

Våra andra favoriter