Recept / Sallad på dijonmarinerad kyckling och fetaostcrème

Sallad på dijonmarinerad kyckling och fetaostcrème

4 portioner.

Ingredienser

  • Salladen:
  • 1 st sköljd romansalladshuvud
  • 200 g kokt Favorit penne
  • 400 g tärnad cantaloupemelon eller honungsmelon
  • Dijonmarinerad kyckling:
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk Favorit matolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • Fetaostcrème:
  • 1 dl Favorit crème fraîche
  • 50 g Favorit fetaost
  • 1 krm svartpeppar
  • Möjligtvis lite färsk timjan

Gör så här

  1. Salladen:
  2. Dela salladen i 3 delar, få bort roten.
  3. Blanda samman allt i en stor bunke tillsammans med fetaostcrèmen
  4. Servera gärna med lite kalamataoliver, kapris och körsbärs- tomater i salladen. Toppa sedan med kycklingen.
  5. Dijonmarinerad kyckling:
  6. Vispa samman senap med matoljan, salt och peppar
  7. Lägg kycklingen i en form eller i en stor fryspåse och häll i marinaden. Rör runt ordentligt och låt kycklingen gärna marinera över natten i kylskåp.
  8. Sätt ugnen på 150°C och stek kycklingen tills den har en kärntemperatur på minst 70°C.
  9. Fetaostcrème:
  10. Blanda samman ingredienserna, detta görs med fördel i en hög bunke och med en gaffel så man kan smula fetaosten ordentligt.

Våra andra favoriter