Recept / Saftigt bananbröd

Saftigt bananbröd

Lättbakat bröd som passar bra till din helgfrukost. Ät det helst nybakat, men det går också att frysa in. Övermogna bananer adderar alldeles lagom mycket sötma.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4-5 st bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl valnötter
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en avlång brödform, cirka 1,5 liter.
  3. Rör ihop socker och smör i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, vanilllinsocker och en nypa salt i en separat bunke. Rör sedan ner det i samma bunke som smörblandningen.
  5. Hacka valnötterna grovt.
  6. Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med ägg och nötter.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Dela en banan på längden och lägg på toppen av brödet.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  10. Ta ut brödet och lossa det rån kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt.
  11. Låt brödet svalna i formen under en handduk.

Våra andra favoriter