Recept / Ratatouille
35 minuter

Ratatouille

4 portioner.

Ingredienser

  • 400 g aubergine
  • 400 g zucchini
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk Favorit Olivolja
  • 1 msk Favorit Tomatpuré
  • 400 g konserverade skalade tomater
  • 1,5 dl tort vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlöken.
  2. Kärna ur paprikan. Grovhacka paprika, zucchini, aubergine.
  3. Stek rödlöken och vitlöken i en stor stekpanna eller i en vid kastrull på medelvärme ca 10 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt resten av oljan och lägg i zucchini, aubergine och fräs allt i rikligt med olja i ytterligare 10 minuter.
  5. Lägg i paprikan, tomatpuré, vitt vin och de skalade tomaterna. Koka på svag värme under lock i ca 30 minuter. Rör om då och då.
  6. Tillsätt kryddor. Smaka av med salt och peppar.

Våra andra favoriter