Recept / Rabarberkräm

Rabarberkräm

Tips: När man skalar rabarbern så kan man spara de fina röda skalen och koka de i lite vatten separat och använda de som en naturlig färgsättning i krämen. Fin röd färg är alltid trevligt i en rabarberkräm. Det kan även vara trevligt att smaksätta krämen med en hel vaniljstång eller möjligtvis en matsked med malen kardemumma.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1,5 dl Favorit socker
  • 600 g skalad och skivad rabarber
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och rabarber. Koka tills rabarbern är mjuk.
  2. Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten och red krämen, koka ytterligare 2 minuter.
  3. Vanligtvis serverar man krämen kall med lite mjölk, men en alldeles nygjord kräm som fortfarande är varm är ljuvlig tillsammans med vaniljglass.

Våra andra favoriter