Recept / Quinoasallad med avokado och rädisor

Quinoasallad med avokado och rädisor

En smakrik och krispigt god sallad som passar som både enskild rätt och som tillbehör.

Favorittips!
Välj Favorit Quinoa Tricolore (vit, röd och svart quinoa) för en lite snyggare sallad.

Ingredienser

  • Sallad
  • 4 dl Quinoa
  • 1 påse Romanmix (eller valfri sallad)
  • 1 st gurka
  • 2 st tomater
  • 1 knippe rädisor
  • 2 st avokado
  • 0,5 st rödlök
  • 1-2 st lime
  • Vinägrett med röd chili
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 st röd chilifrukt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Sallad: Koka quinoan i rikligt med vatten enligt anvisningar på paketet.
  2. Spola med kallt vatten i ett durkslag.
  3. Dela gurkan i större bitar.
  4. Skär avokado, tomater och lime i klyftor.
  5. Skiva rödlök och rädisor fint.
  6. Lägg upp allt på ett stort fat med sallad och quinoa i botten.
  7. Ringla över lite chilivinägrett, garnera med koriander (eller valfri örtkrydda).
  8. Salta och peppra.
  9. Vinägrett med röd chili: Skiva den röda chilin fint.
  10. Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
  11. Låt stå och dra en stund innan servering.
  12. Garnering: Hackad färsk koriander (alternativt bladpersilja eller basilika)

Våra andra favoriter