En smakrik och krispigt god sallad som passar som både enskild rätt och som tillbehör.
Favorittips!
Välj Favorit Quinoa Tricolore (vit, röd och svart quinoa) för en lite snyggare sallad.
Ingredienser
- Sallad
- 4 dl Quinoa
- 1 påse Romanmix (eller valfri sallad)
- 1 st gurka
- 2 st tomater
- 1 knippe rädisor
- 2 st avokado
- 0,5 st rödlök
- 1-2 st lime
- Vinägrett med röd chili
- 3 msk Olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 1 st röd chilifrukt
- Grovmalen svartpeppar
- Salt
Gör så här
- Sallad: Koka quinoan i rikligt med vatten enligt anvisningar på paketet.
- Spola med kallt vatten i ett durkslag.
- Dela gurkan i större bitar.
- Skär avokado, tomater och lime i klyftor.
- Skiva rödlök och rädisor fint.
- Lägg upp allt på ett stort fat med sallad och quinoa i botten.
- Ringla över lite chilivinägrett, garnera med koriander (eller valfri örtkrydda).
- Salta och peppra.
- Vinägrett med röd chili: Skiva den röda chilin fint.
- Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
- Låt stå och dra en stund innan servering.
- Garnering: Hackad färsk koriander (alternativt bladpersilja eller basilika)