Recept / Pumpasoppa

Pumpasoppa

4 portioner.

Ingredienser

  • 1,5 kg butternutpumpa
  • 1 st gul lök
  • 400 ml Favorit kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk torkad salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Crème Fraîche
  • Pumpakärnor

Gör så här

  1. Skär pumpan i klyftor. Skrapa bort kärnhuset med en sked och skala pumpan med hjälp av en potatisskalare. Dela pumpaköttet i mindre bitar. Hacka löken.
  2. Fräs pumpaköttet och gul lök i lite olja tills löken mjuknat något.
  3. Häll på kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och salvia. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en klick crème fraîche och pumpakärnor.
  6. NJUT!

Våra andra favoriter