Recept / Pumpasallad med grönkål och valnötter

Pumpasallad med grönkål och valnötter

En gudomlig ljummen sallad som är lika god som ensam vegetarisk rätt som tillbehör till kyckling, fisk eller kött. I receptet har vi använt butternutpumpa, men det går lika bra med någon annan matpumpa.

Ingredienser

  • Sallad
  • 1 st butternutpumpa (eller annan matpumpa)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl valnötter
  • ca 200 g Favorit grönkål
  • 0,5 dl torkade tranbär
  • Solrosfrön (valfritt)
  • Dressing
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skär bort skalet på pumpan , ta ur kärnorna och skär pumpan i bitar.
  3. Finhacka eller pressa vitlöken i vitlökspress.
  4. Lägg pumpabitarna i en ugnssäker form. Blanda om pumpan med olivolja, vitlök och lite salt.
  5. Sätt in i ugnen 20-30 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  6. Lägg upp grönkål, rostad pumpa, valnötter och tranbär i en skål.
  7. Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla dressing över salladen.
  8. Strö gärna några solrosfrön över salladen för lite extra nötig smak.
  9. Servera med bröd eller som tillbehör till kyckling, kött eller fisk.

Våra andra favoriter