Recept / Potatissallad på rostad potatis

Potatissallad på rostad potatis

Rosta potatisen till din hemmagjorda potatissallad! Det ger både mer färg och mer smak.

Blanda sedan potatisen med vårens primörer och en god dressing. Här bjuder vi på ett recept på en potatissallad med rädisor, sugersnaps och salladslök. Passar bra till bland annat lax och kyckling.

Ingredienser

  • 1,8 kg delikatess- eller färskpotatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 knippen rädisor
  • 200 g sugersnaps
  • 5 salladslökar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • DIJON- & HONUNGSDRESSING
  • 4 msk Dijonsenap
  • 4 tsk flytande honung
  • 1,5 dl olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i bitar. Blanda med olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Rosta potatisen på plåt i ugn tills den fått fin färg (ca 30 min, 225 °C)
  3. Koka sugersnaps och rädisor i lättsaltat vatten någon minut. Spola med kallt vatten.
  4. Dela rädisorna i halvor eller kvartar och strimla salladslöken.
  5. Blanda potatisen med rädisor, sugersnaps, salladslök och hackad bladpersilja.
  6. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla över potatisen.

Våra andra favoriter