Fantastiskt god pastarätt med champinjoner som passar till både vardag och fest. Riv över rikligt med parmesan vid servering och njut!
Ingredienser
- ca 300 g spaghetti eller tagliatelle
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 300-400 g champinjoner
- Rapsolja eller smör till stekning
- 1,5 dl vitt vin
- 2,5 dl grädde
- 1-2 dl riven parmesanost
- Salt och peppar
- Färsk persilja till garnering.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka den gula löken och vitlöken fint.
- Skär champinjonerna i skivor.
- Fräs löken mjuk i rapsolja eller smör. Häll i champinjonerna och fräs i några minuter.
- Häll ner vinet stekpannan och låt det koka in.
- Tillsätt grädden och koka upp.
- Låt småkoka 5-10 minuter.
- Salta och peppra efter smak.
- Blanda champinjonsåsen med pastan och riv rikligt med parmesan över.
- Garnera gärna med färsk persilja.