Recept / Krämig pasta med champinjoner och parmesan

Krämig pasta med champinjoner och parmesan

Fantastiskt god pastarätt med champinjoner som passar till både vardag och fest. Riv över rikligt med parmesan vid servering och njut!

Ingredienser

  • ca 300 g spaghetti eller tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300-400 g champinjoner
  • Rapsolja eller smör till stekning
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2,5 dl grädde
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja till garnering.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka den gula löken och vitlöken fint.
  3. Skär champinjonerna i skivor.
  4. Fräs löken mjuk i rapsolja eller smör. Häll i champinjonerna och fräs i några minuter.
  5. Häll ner vinet stekpannan och låt det koka in.
  6. Tillsätt grädden och koka upp.
  7. Låt småkoka 5-10 minuter.
  8. Salta och peppra efter smak.
  9. Blanda champinjonsåsen med pastan och riv rikligt med parmesan över.
  10. Garnera gärna med färsk persilja.

Våra andra favoriter