Recept / Pasta carbonara

Pasta carbonara

4 portioner.

Ingredienser

  • 400 g Favorit tagliatelle
  • 4 st ägg
  • 3 krm salt
  • 0,75 dl riven pecorino
  • 1 msk Favorit olivolja
  • 2 msk Favorit smör
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • 200 g tärnat pancetta (går även bra med Favorit bacon)
  • 0,75 dl riven Favorit parmesan
  • 1,5 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Pastan skall kokas ”al dente”.
  2. Under tiden vispar du samman ägg, salt och pecorino, detta skall bli såsen till carbonaran.
  3. Stek pancettan och vitlöken i olivolja och smör, ta sedan bort vitlöken, den steks med för att ge lite smak.
  4. När pastan är klar så häller man i äggblandningen och pancettan, vissa gillar lite fetare så då kan man även hälla med fettet. Blanda runt och toppa med parmesan och svartpeppar innan servering.

Våra andra favoriter