Recept / Paj med björnbär och marsipan

Paj med björnbär och marsipan

Mumsig paj som får frisk och söt smak av björnbär och marsipan. Passar lika bra sommar som vinter. Servera den nygräddad med vispgrädde smaksatt med vanilj eller kardemumma.

Ingredienser

Gör så här

  1. Dela kylskåpskallt smör i små bitar. Blanda ihop med vetemjölet till en grynig massa.
  2. Blanda i ägg, florsocker och salt och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt i minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225ºC.
  5. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda sedan i nedre delen ugnen cirka 10 minuter.
  6. Sänk ugnsvärmen till 200ºC.
  7. Smält smöret och låt det svalna.
  8. Riv marsipan och blanda med smör, strösocker, vanillinsocker och ägg.
  9. Häll i marsipanfyllningen i pajskalet.
  10. Fördela björnbären över fyllningen.
  11. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  12. Sikta florsocker över pajen och servera pajen ljummen med vispgrädde smaksatt med vanillinsocker eller lite kardemumma.

Våra andra favoriter