Recept / Smarriga ostbollar med torkad frukt och nötter

Smarriga ostbollar med torkad frukt och nötter

Getostbollar rullade i söta och salta smaker av gosaker som torkade tranbär, torkade aprikoser, gula russin, knaperstekt bacon, pecannötter, valnötter eller pistagenötter.
Örter som persilja och gräslök är också gott till.

Servera som tillbehör på ostbrickan eller som tilltugg till exempelvis glögg.

Ingredienser

  • 200 g chèvreost
  • 50-100 g naturell färskost (anpassa mängden efter hur tydlig getost-smak du vill ha)
  • Valfritt:
    1 msk Favorit Akaciahonung
  • Garnering:
    2 dl finhackade tranbär, (gula) russin, torkade aprikoser, gräslök, pecannötter, pistagenötter eller valnötter

Gör så här

  1. Blanda rumsvarm chèvre med naturell färskost till en jämn smet.
  2. Tillsätt honung om du vill ha sötma i ostbollarna (kan vara gott om du rullar bollarna i något salt).
  3. Ställ in i kylen minst 30 minuter så att ostmassan stelnar och blir lätt att forma till bollar.
  4. Finhacka den garnering du vill ha. Du kan blanda söta och salta smaker, eller rulla bollarna i antingen torkad frukt eller hackade nötter.
  5. Gör bollar av ostmassan. Rulla sedan bollarna i valfri garnering.
  6. Ställ ostbollarna kallt fram till servering.

Våra andra favoriter