Recept / Omelett med parmesan och stekta grönsaker
15 minuter

Omelett med parmesan och stekta grönsaker

1 portion.

Ingredienser

  • 2 Favorit ägg
  • 1 tsk Favorit smör
  • 1 msk Favorit matlagningsgrädde
  • 1 nypa salt & nymald peppar
  • 1/4 röd paprika
  • 1/2 Morot
  • 3 sockerärter
  • 1/4 Gul lök
  • 3 Körsbärstomater
  • 1 msk Favorit olivolja
  • 2 msk riven Favorit Parmigiano Reggiano (parmesan)
  • En nypa hackad persilja
  • Favorit Rucolamix

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, salt, peppar & grädde med en gaffel, ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna. Skär under tiden små tärningar av grönsakerna.
  2. Stek grönsakerna på medelhög värme i ca 2 minuter. Grönsakerna ska vara al dente.
  3. Häll upp de stekta grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan. Torka ur pannan och ställ tillbaka på pannan på medelhög värme. Använd gärna en nonstick panna.
  4. Smält smöret i pannan och häll i äggstanningen. Dra försiktigt med en gaffel genom omeletten när den börjat koagulera.
  5. Skaka på pannan när ovansidan är hyfsat fast men fortfarande krämig och lossa försiktigt på omeletten. Häll sedan på dina stekta grönsaker på ena halvan och toppa med riven ost.
  6. Vik över den tomma sidan. Lägg sedan försiktigt på en tallrik, toppa med lite hackad persilja, parmesan. Servera gärna med lite körsbärstomater och en Rucolamix från Favorit.

Våra andra favoriter