Recept / Nudelwok med kycklingrullader
Ca 1 timme

Nudelwok med kycklingrullader

4 portioner.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk chilisås
  • Salladslök
  • Valfria grönsaker som broccoli, morot, lök, paprika
  • Woksås
  • En bit färsk ingefära riven
  • 1 halv färsk chili, grovt hackad
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk socker
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna längs med, nästan helt igenom och vik ut varje filé.
  2. Pensla med chilisåsen och lägg några salladslökar på varje filé.
  3. Rulla ihop till en rullad och fäst ihop med en grillpinne eller tandpetare.
  4. Strimla grönsakerna tunt och rör ihop alla ingredienserna till woksåsen.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Stek kycklingrulladerna i en panna med lite olja, tills genomstekta. Salta och peppra efter smak.
  7. Låt nudlarna rinna av och fräs grönsakerna i lite olja i pannan.
  8. Skär upp rulladerna i snygga bitar.
  9. Vänd till sist ner nudlarna tillsammans med grönsakerna och woksåsen och låt allt bli varmt.
  10. Serveras därefter tillsammans med kycklingrulladerna. Toppa gärna med lite rostade sesamfrön.

Våra andra favoriter