Recept / Mjuk pepparkaka
60 minuter

Mjuk pepparkaka

1 kaka

Tips! Toppa med florsocker eller kanel precis innan servering.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 1/2 dl sirap eller 2 dl strösocker
  • Ströbröd och smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°C
  2. Smöra och bröa en form på ca 1,5 l.
  3. Blanda alla torra ingredienser och smält smöret.
  4. Rör ihop ägg och mjölk och tillsätt i blandningen, lite i taget under omrörning.
  5. Tillsätt smör och rör om.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Låt svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Våra andra favoriter