Recept / Mandeldryck

Mandeldryck

Gör din egen mandelmjölk! Nyttigt och fantastiskt gott.

Drick som den är eller smaksätt med vaniljsocker för att få mer sötma eller chokladpulver för en fantastiskt god chokladdryck.

TIPS!
Gör ditt eget mandelmjöl av de rester som finns kvar efter att du silat ur vätskan. Bara att torka på svag värme i ugnen tills allt är helt torrt. Gott till bakverk eller till exempel pannkakor.

Ingredienser

Gör så här

  1. Lägg all mandel i en skål.
  2. Täck mandeln med vatten, häll i lite havssalt och täck skålen med en kökshandduk.
  3. Låt stå och dra över natten (eller cirka 5-6 timmar).
  4. Häll av vattnet och skölj mandeln i durkslag.
  5. Mixa mandel och vattnen så slätt som möjligt i en matberedare eller i mixer.
  6. Låt dra under 30 minuter innan du silar ur vätskan genom en sil, silduk, saftduk eller nötmjölkspåse (alternativt en tunn kökshandduk). Tryck ut så mycket vätska som möjligt.
  7. Häll upp i glas och njut direkt eller häll upp i en flaska som du kan försluta väl.
  8. Förvara din mandeldryck i kylskåp (den håller sig cirka 5–7 dagar).

Våra andra favoriter