Unna dig en kopp varm choklad toppad med godsaker. Variera med juliga kryddor, tropisk kokos eller söta smaker som marshmallows eller polkagrisar.
Ingredienser
- Grundrecept varm choklad:
3 dl mjölk eller havremjölk
2 msk kakao
2 msk strösocker
0,25 tsk vanillinsocker
- Lite lyxigare varm choklad
3 dl mjölk eller havremjölk
ca 40 g valfri choklad (mörk choklad 70%, vit choklad eller mjölkchoklad)
0,25 tsk vanillinsocker
- Varm choklad med smak av kokos:
Ersätt mjölken med kokosmjölk
- Varm choklad med smak av pepparmint:
Vispgrädde
Polkagrisar
- Varm choklad med sötsaker:
Mini-marshmallows eller skumtomtar
Vispgrädde
Kanel, kakao eller chokladsås
- Julens godaste varma choklad:
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,25 tsk malen kryddnejlika
Vispgrädde
Gör så här
- Grundrecept varm choklad:
Vispa samman lite mjölk med kakao, socker och vanillinsocker till en jämn smet i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och vispa ihop allt.
Värm chokladen och toppa med valfri topping eller smaksättning.
- Lite lyxigare varm choklad:
Hacka chokladen i små bitar. Lägg i en kopp.
Häll i vanillinsocker.
Värm mjölken i en kastrull.
Häll i mjölken i muggen och blanda om tills chokladen har smält.
Servera med valfri topping eller smaksättning.
- Varm choklad med smak av kokos:
Använd kokosmjölk istället för vanlig mjölk.
Servera med valfri topping eller smaksättning.
- Varm choklad med smak av pepparmint:
Vispa vispgrädde.
Krossa några polkagrisar
Toppa den varma chokladen med vispgrädde.
Strö över polkagris-krosset över vispgrädden.
- Varm choklad med sötsaker:
Vispa vispgrädde.
Toppa den varma chokladen med vispgrädde och valfritt godis. (Om du använder större godisbitar som skumtomtar, så se till att dela dem i små bitar först.)
Strö över kanel eller kakao, alternativt ringla över chokladsås.
- Julens godaste varma choklad:
Blanda i kanel, kardemumma och malen kryddnejlika i muggen innan du häller på den varma mjölken.
Servera med vispad grädde eller valfri topping.