Recept / Lasagne
90 minuter

Lasagne

4 portioner.

Tips!
Det går lika bra att byta till vegofärs för ett grönare alternativ.

Ingredienser

  • 16 Favorit lasagneplattor
  • 2 gula lökar
  • 400 g köttfärs
  • 400 g Favorit krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 Favorit buljongtärning
  • 2 msk Favorit tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 75 g Favorit smör
  • 5 msk Favorit vetemjöl
  • 7 dl Favorit mjölk
  • 2 dl Favorit riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm muskotnöt, malen
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Börja med köttfärsen:
  2. Skala, finhacka och fräs löken lätt.
  3. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med.
  4. Späd med tomat och vatten.
  5. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor.
  6. Låt såsen småkoka 30–40 min.
  7. Gör sedan ostsåsen:
  8. Smält smöret i en kastrull.
  9. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda under omrörning 5–10 min.
  10. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.
  11. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnsfast form.
  12. Varva ostsås, köttfärs och lasagneplattor, avsluta med ostsås.
  13. Gratinera i ugn ca 30 min eller tills lasagnen fått fin, gyllenbrun färg. Servera med en sallad.

Våra andra favoriter