Recept / Lasagne med färsk spenat och chèvre

Lasagne med färsk spenat och chèvre

Bjud på vegetarisk lasagne med färsk spenat och chèvreost – gott till både vardag som fest. Låt lasagnen vila några minuter efter gräddning innan du serverar. Garnera gärna med färsk basilika.

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull tillsammans med torkad timjan.
  3. Låt koka ihop under cirka 20 minuter.
  4. Skala och hacka den gula löken.
  5. Fräs löken mjuk i en stekpanna. Lägg i spenaten och rör om tills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
  6. Smula chèvreosten och bland med crème fraiche och vatten.
  7. Varva tomatsås, spenat, ostblandningen och lasagneplattor i en smörad ugnssäker form.
  8. Riv mozzarellaosten och strö över gratängen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Våra andra favoriter