Recept / Kryddiga rostade kikärtor

Kryddiga rostade kikärtor

Rostade kikärtor är smakrikt och krispigt goda snacks.

Ingredienser

  • 2 burkar Favorit kikärtor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk spiskummin
  • ca 2 msk olja
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225ºC
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Torka gärna av dem med hushållspapper för att få dem ordentligt torra. (Det gör inget om skalet går av, då blir kikärterna bara mer krispiga.)
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Blanda olja, vitlök och alla kryddor.
  5. Lägg kikärterna i en bunke och blanda med olja och kryddor.
  6. Sprid ut allt på en ugnsplåt.
  7. Rosta mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills kikärterna fått färg och är krispiga. Rör om några gånger.
  8. Låt svalna några minuter och ät direkt. Det går också bra att förvara i en lufttät burk.

Våra andra favoriter