Recept / Krämig risone med bacon

Krämig risone med bacon

Risone är den perfekta vardagsmaten, det går snabbt att laga och går att variera i det oändliga.

Ingredienser

  • 4 portioner Favorit risone
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 2 paket Favorit bacon
  • 2,5 dl riven parmesan
  • ca 1 msk smör
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningar på receptet (TIPS! koka gärna i grönsaks- eller kycklingbuljong).
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Fräs löken i olivolja tills löken blivit mjuk.
  4. Ta upp lök och lägg åt sidan.
  5. Skär bacon i små bitar och knaperstek i stekpanna.
  6. Lägg i löken och värm tillsammans med bacon.
  7. Blanda i färdigkokt risoni och riven parmesan tillsammans med en klick smör. Blanda om.
  8. Smaka av med peppar och salt.
  9. Servera tillsammans med en sallad, riven parmesan och färsk basilika.

Våra andra favoriter