Recept / Goda toppings till korv

Goda toppings till korv

Toppa din grillade korv, wienerkorv eller varmkorv med smakrika såser och röror. Här bjuder vi på några av våra favoritrecept som tomatsalsan Pico de gallo, hemmagjord ketchup, rostad lök med ostsmak och BBQ-majonnäs.

Coleslaw, syltad rödlök och guacamole är också goda och klassiska toppings!

Ingredienser

  • Tomatketchup
  • ca 500 g tomater
  • 2 msk raps- eller majsolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk worcestershirsås
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl farinsocker (eller råsocker)
  • Salt och peppar
  • Rostad lök med ostsmak
  • 2 dl riven lagrad ost (till exempel lagrad Grevé eller Prästost)
  • 2 dl Favorit rostad lök
  • Tomatsalsa - Pico de gallo
  • 200 g färska tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl färsk koriander
  • 1-2 st röd chili
  • 1,5 msk limejuice
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • BBQ-majonnäs
  • 2 msk Favorit BBQ-sås
  • 0,5 dl Chilisås
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Tomatketchup
    • Börja med att skålla tomaterna: koka upp vatten i en kastrull. Gör ett kryss i toppen på varje tomat och lägg dem i det kokande vattnet. Koka några minuter. Ta upp tomaterna och lägg dem i kallt vatten. Skala dem och skär dem i bitar.
    • Kärna ur chilin och finhacka.
    • Hacka lök och vitlök fint.
    • Fräs löken tillsammans med chilin i olja i en kastrull.
    • Lägg i de krossade tomaterna, worcestershirsås, rödvinsväger, tomatpuré och farinsocker.
    • Salta och peppra.
    • Låt sjuda under cirka 20–30 minuter eller tills den har den konsistens du vill ha.
    • Mixa såsen i en mixer eller med stavmixer så att den blir slät.
    Låt ketchupen kallna innan du häller upp den i rengjord flaska eller burk.
    Förvara ketchupen i kylen.
  2. Rostad lök
    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Sprid ut osten på en bakpappersklädd plåt.
    • Rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter tills det får lite färg.
    • Låt svalna och smula.
  3. Tomatsalsa - Pico de gallo
    • Hacka tomater, rödlök, vitlök och koriander fint.
    • Kärna ur chilin och finhacka.
    • Blanda allt med limejuice.
    • Smaka av med salt toch peppar samt lite olivolja.
    • Låt salsan dra någon timme innan servering så att hettan kommer fram.
  4. BBQ-majonnäs
    • Finhacka eller pressa vitlöksklyftan
    • Blanda vitlöken med alla övriga ingredienser.

Våra andra favoriter