Recept / Kryddiga kikärtor i tomat med ris och grönsaker

Kryddiga kikärtor i tomat med ris och grönsaker

Servera en snabblagad bowl med ris och curryblandning. Kryddigt, fräscht och gott! Fungerar lika bra som lunch eller middag.

Ingredienser

  • Kikärtor i tomat
  • 1 st Favorit kikärtor
  • 1 st Favorit krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Ca 0,5 st purjolök
  • 0,5 st röd chili
  • Olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • Pressad citron
  • Salt
  • Ris & Grönsaker
  • 4 port. ris (Favorit Basmatiris eller Favorit Jasminris)
  • 2 st Avokado
  • 12-16 st baby plommontomater eller körsbärstomater
  • 1 st Favorit Machésallad
  • 1 st citron
  • Favorit Sesamfrön

Gör så här

  1. Strimla purjolöken, hacka chilin och pressa eller hacka vitlöksklyftorna fint.
  2. Fräs lök och chili några minuter i olja.
  3. Skölj kikärtorna och låt rinna av.
  4. Häll i kikärtorna och fräs tillsammans med lök och chili en stund.
  5. Krydda med spiskummin och chilipeppar, blanda om och häll över de krossade tomaterna.
  6. Koka upp och låt koka ca 5 minuter.
  7. Smaka av med salt och pressad citron.
  8. Småkoka ytterligare ca 15 min.
  9. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  10. Dela alla tomater i halvor och skiva avokado.
  11. Lägg i ris, kikärtsblandning, machésallad, 3-4 tomater, en stor citronklyfta och 0,5 st avokado i varje skål.
  12. Strö sesamfrön över ris och avokado .
  13. Servera och njut!

Våra andra favoriter