Servera en snabblagad bowl med ris och curryblandning. Kryddigt, fräscht och gott! Fungerar lika bra som lunch eller middag.
Ingredienser
- Kikärtor i tomat
- 1 st Favorit kikärtor
- 1 st Favorit krossade tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- Ca 0,5 st purjolök
- 0,5 st röd chili
- Olivolja
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk chilipeppar
- Pressad citron
- Salt
- Ris & Grönsaker
- 4 port. ris (Favorit Basmatiris eller Favorit Jasminris)
- 2 st Avokado
- 12-16 st baby plommontomater eller körsbärstomater
- 1 st Favorit Machésallad
- 1 st citron
- Favorit Sesamfrön
Gör så här
- Strimla purjolöken, hacka chilin och pressa eller hacka vitlöksklyftorna fint.
- Fräs lök och chili några minuter i olja.
- Skölj kikärtorna och låt rinna av.
- Häll i kikärtorna och fräs tillsammans med lök och chili en stund.
- Krydda med spiskummin och chilipeppar, blanda om och häll över de krossade tomaterna.
- Koka upp och låt koka ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och pressad citron.
- Småkoka ytterligare ca 15 min.
- Koka riset enligt anvisningar på paketet.
- Dela alla tomater i halvor och skiva avokado.
- Lägg i ris, kikärtsblandning, machésallad, 3-4 tomater, en stor citronklyfta och 0,5 st avokado i varje skål.
- Strö sesamfrön över ris och avokado .
- Servera och njut!