Recept / Kesoplättar med bär och grädde

Kesoplättar med bär och grädde

Glutenfria och mättande kesoplättar med bra protein. Steker du i kokosolja blir de dessutom härligt frasiga och smakrika.

Plättarna är lika goda varma som kalla, så servera dem direkt eller förvara dem i kylen och plocka fram senare. Kesoplättar går att variera med både söta och salta tillbehör. Helt enkelt ett bra mellanmål eller frukost för dig som behöver energi!

Ingredienser

  • 250 g Cottage cheese
  • 2 ägg
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • Kokosolja eller smör till stekning
  • Tillbehör:
  • Färska bär (blåbär, hallon, jordgubbar, lingon)
  • Vispad grädde
  • Skivad banan
  • Flytande honung

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser en bunke.
  2. Mixa smeten slät med en stavmixer.
  3. Låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  4. Stek på medelvarm värme i kokosolja eller smör.

Våra andra favoriter