Glutenfria och mättande kesoplättar med bra protein. Steker du i kokosolja blir de dessutom härligt frasiga och smakrika.
Plättarna är lika goda varma som kalla, så servera dem direkt eller förvara dem i kylen och plocka fram senare. Kesoplättar går att variera med både söta och salta tillbehör. Helt enkelt ett bra mellanmål eller frukost för dig som behöver energi!
Ingredienser
- 250 g Cottage cheese
- 2 ägg
- 0,5 msk fiberhusk
- 1 krm salt
- Kokosolja eller smör till stekning
- Tillbehör:
- Färska bär (blåbär, hallon, jordgubbar, lingon)
- Vispad grädde
- Skivad banan
- Flytande honung
Gör så här
- Blanda alla ingredienser en bunke.
- Mixa smeten slät med en stavmixer.
- Låt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Stek på medelvarm värme i kokosolja eller smör.