Recept / Hemmagjorda kebabsåser och kebabkrydda

Hemmagjorda kebabsåser och kebabkrydda

Gör en alldeles egen version av kebab med hemmagjorda såser och egen krydda. Servera med sallad, grönsaker och pitabröd eller pommes frites.

Ingredienser

Gör så här

  1. Vit vitlökssås
    • Pressa vitlöken eller hacka fint.
    • Rör ner i gräddfilen/yoghurten och smaka av med salt och peppar.
    • Låt stå kallt minst 30 minuter innan du serverar.
  2. Kryddig tomatsås
    • Finhacka den gula löken och vitlöken (eller använd vitlökspress).
    • Fräs all lök i olivolja i en gryta.
    • Häll i de passerade tomaterna, tomatpurén, sambal oelek/chilipulver och koka upp.
    • Smaka av med socker, salt och peppar.
    • Låt småkoka i cirka 30 minuter.
    • Servera såsen varm eller kall.
  3. Kebabkrydda
    • Blanda alla ingredienser och använd som kryddning när du steker din köttfärs, kött, kyckling eller vegetariska alternativ.

Våra andra favoriter