Gör en alldeles egen version av kebab med hemmagjorda såser och egen krydda. Servera med sallad, grönsaker och pitabröd eller pommes frites.
Ingredienser
Gör så här
- Vit vitlökssås
• Pressa vitlöken eller hacka fint.
• Rör ner i gräddfilen/yoghurten och smaka av med salt och peppar.
• Låt stå kallt minst 30 minuter innan du serverar.
- Kryddig tomatsås
• Finhacka den gula löken och vitlöken (eller använd vitlökspress).
• Fräs all lök i olivolja i en gryta.
• Häll i de passerade tomaterna, tomatpurén, sambal oelek/chilipulver och koka upp.
• Smaka av med socker, salt och peppar.
• Låt småkoka i cirka 30 minuter.
• Servera såsen varm eller kall.
- Kebabkrydda
• Blanda alla ingredienser och använd som kryddning när du steker din köttfärs, kött, kyckling eller vegetariska alternativ.