Recept / Kantarelltoast
20-30 minuter

Kantarelltoast

4 portioner.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 msk Favorit smör
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 dl kantareller
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl Favorit grädde
  • 1 msk maizena
  • 0,5 dl riven västerbottenost
  • timjan

Gör så här

  1. Rensa svamparna och skär dem i mindre bitar.
  2. Hacka löken fint.
  3. Fräs svampen i smöret och tillsätt lök.
  4. Häll på vinäger och grädde. Låt sjuda ett par minuter.
  5. Rör ut maizena i lite vatten och häll över svampen. Lägg i osten och låt puttra.
  6. Krydda med färsk timjan, salt och peppar.
  7. Rosta brödet.
  8. Lägg på stuvningen. Servera!

Våra andra favoriter