Recept / Jordgubbstårta
ca 2,5 timme

Jordgubbstårta

6–8 bitar.

Ingredienser

  • 1 paket Favorit tårtbottnar
  • Hallonmousse
  • 500 g hallon
  • 3 dl lättvispad grädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • Vit chokladkräm
  • 300 g vit choklad
  • 3 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl lättvispad grädde
  • 1 krm kardemumma
  • 0,5 l jordgubbar
  • 3 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Börja med hallonmoussen.
  2.  Lägg gelatinbladen i blöt och vispa grädden.
  3. Koka hallonen med florsockret och den delade och urgröpta vaniljstången. Kyl sedan ned till rumstemperatur.
  4. Krama ur gelatinbladen och värm upp dem tillsammans med en liten del av hallonkompotten så att de smälter.
  5. Blanda sedan ihop det med kvarvarande kompott.
  6. Ta upp vaniljstången, vänd i den vispade grädden och ställ kallt ett par timmar.
  7. Gör sedan chokladkrämen.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller vattenbad (obs! ej över 50°C).
  9. Vispa äggulorna, sockret och kardemumman fluffigt och vänd i den lättvispade grädden.
  10. Låt stå kallt en stund.
  11. Bred hallonmousse på den understa tårtbottnen, lägg på en ny botten och täck med chokladkräm.
  12. Lägg den tredje bottnen överst och bred över vispad grädde.
  13. Garnera med jordgubbar.

Våra andra favoriter