Favorit
Våra produkter
Recept
Om Favorit
Favorit Finfina
Kvalitet & Miljö
Recept
/
Jordgubbstårta
ca 2,5 timme
Jordgubbstårta
6–8 bitar.
Ingredienser
1 paket Favorit tårtbottnar
Hallonmousse
500 g hallon
3 dl lättvispad grädde
1 dl florsocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Vit chokladkräm
300 g vit choklad
3 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl lättvispad grädde
1 krm kardemumma
0,5 l jordgubbar
3 dl vispad grädde
Gör så här
Börja med hallonmoussen.
Lägg gelatinbladen i blöt och vispa grädden.
Koka hallonen med florsockret och den delade och urgröpta vaniljstången. Kyl sedan ned till rumstemperatur.
Krama ur gelatinbladen och värm upp dem tillsammans med en liten del av hallonkompotten så att de smälter.
Blanda sedan ihop det med kvarvarande kompott.
Ta upp vaniljstången, vänd i den vispade grädden och ställ kallt ett par timmar.
Gör sedan chokladkrämen.
Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller vattenbad (obs! ej över 50°C).
Vispa äggulorna, sockret och kardemumman fluffigt och vänd i den lättvispade grädden.
Låt stå kallt en stund.
Bred hallonmousse på den understa tårtbottnen, lägg på en ny botten och täck med chokladkräm.
Lägg den tredje bottnen överst och bred över vispad grädde.
Garnera med jordgubbar.
Dela
Våra andra favoriter
Tunnbröd i stekpanna
Vegansk klassisk kladdkaka
Kanelbullar
cirka 2 timmar
Glass med snabbgjord chokladkaffesås
Våra produkter
Recept
Om Favorit
Favorit Finfina
Kvalitet & Miljö
Kontakta oss
Bergendahls
Citygross
Matöppet