Recept / Ugnsrostad hel kyckling med rostad pumpa

Ugnsrostad hel kyckling med rostad pumpa

Kyckling och pumpa är en fantastiskt god höstkombination med både söta och salta smaker. Här har vi kryddat kycklingen med rosmarin och adderat vitlök till pumpan. Men du kan så klart välja din egen favoritkryddning!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret och blanda med olivolja, soja och rosmarin.
  3. Pensla kycklingen runtom med smörblandningen.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  5. Dela pumpan och ta ur kärnorna med sked. Skär sedan pumpan i bitar och lägg i en bunke.
  6. Hacka vitlöken fint och blanda med olivolja. Häll oljan i bunken med pumpabitarna och blanda om ordentligt.
  7. Ta ut kycklingen och sänk temperaturen till 200°C.
  8. Lägg pumpabitarna i formen runt kycklingen.
  9. Sätt in allt i mitten av ugnen och tillaga cirka 40-50 minuter (eller tills innertemperaturen är 70°C och köttsaften är klar).
  10. Servera kycklingen på en salladsbädd och lägg upp den rostade pumpan i en skål.
  11. TIPS!
    Rostade rotfrukter är också gott till kyckling och går bra ihop med den söta pumpan. Addera till exempel morot, palsternacka, kålrot eller sötpotatis och tillaga tillsammans med pumpan.

Våra andra favoriter