Recept / Halloumiburgare med syrad rödlök

Halloumiburgare med syrad rödlök

Ingredienser

  • Halloumiburgare:
  • 4 Favorit brioche hamburgerbröd
  • 2 msk Favorit smör
  • 400 g Favorit halloumi
  • Syrad rödlök:
  • 0,5 dl Favorit ättika 10 %
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 st skivade rödlökar

Gör så här

  1. Syrad rödlök:
  2. Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret löst sig.
  3. Häll den varma lagen på rödlöken och låt stå tills den svalnat. Den syrade rödlöken blir även den bättre om man gör dagen innan.
  4. Halloumiburgare:
  5. Stek eller grilla halloumin så den får en fin gyllene färg, rosta bröden gärna lite lätt i ugnen eller på grillen. Servera med den syrade rödlöken, tzatziki och gärna lite romansallad.

Våra andra favoriter