Recept / Smakrik gryta med kabanoss och vita bönor

Smakrik gryta med kabanoss och vita bönor

En underbar gryta med mycket smak av kabanoss och chili. Servera gärna med ris eller bulgur för extra hungriga magar.

Ingredienser

  • ca 500 g Favorit kabanoss färskkorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st gula paprikor
  • ca 3 msk olja (Rapsolja eller Olivolja)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 6 dl vatten
  • 0,25 dl kalvfond
  • 1 st Favorit stora vita bönor (380 g)
  • Salt och vitpeppar
  • Till garnering: Salladslök och persilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Stek kabanosskorvarna i stekpanna och skär den sedan i skivor. Lägg över korven i en gryta.
  4. Fräs lök och vitlök några minuter i en stekpanna. Lägg till paprikan och fräs ytterligare några minuter. Lägg över allt i grytan.
  5. Tillsätt tomatpuré och kryddor och blanda om.
  6. Addera vatten och fond.
  7. Koka upp och låt sedan grytan sjuda ca 30 min (under lock). Rör om då och då.
  8. Skölj de vita bönorna noga och låt sedan rinna av.
  9. Häll i bönorna och låt småkoka ytterligare några minuter.
  10. Smaka av med salt och vitpeppar.
  11. Garnera grytan med hackad salladslök och persilja.
  12. Servera gärna med ris, ­bulgur eller matvete.

Våra andra favoriter