Recept / Grönkålspuckar med rostad potatis
35 minuter

Grönkålspuckar med rostad potatis

med blomkålsströssel med citron och en klick vegansk aioli.

4 portioner.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 blomkålshuvud
  • Saften från en halv citron
  • 2 msk kapris
  • 2 msk Favorit olivolja
  • 1 tsk Favorit honung (eller agave)
  • 1 dl Favorit oliver
  • 1 dl färska basilikablad
  • 100 g Favorit valnötter
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 paket Vegott Blomkåls- och grönkålspuckar
  • Aioli (t.ex. vegansk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta sötpotatisen, lägg den på en plåt och ringa över olja och salt. Ugnsbaka i 25-30 minuter.
  3. Hacka blomkålen och blanda i en skål tillsammans med citronsaft, kapris, olivolja, honung, hackade oliver, hackad basilika och krossade val- nötter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek puckarna i olja och servera allt tillsammans med en klick aioli.

Våra andra favoriter