Recept / Grillade persikor med glass

Grillade persikor med glass

Avsluta grillkvällen med grillade persikor och glass. Ljuvligt sött och gott!

Pensla persikorna med honung innan du grillar för en karamellig sötma, som går bra ihop med rostade nötter.

Ingredienser

  • 4 st persikor
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 4 msk råsocker eller honung
  • Vaniljglass eller vispgrädde
  • Topping: hackad vit eller mörk blockchoklad, rostade pistagenötter eller färsk rosmarin

Gör så här

  1. Skär persikorna i halvor och ta bort kärnan.
  2. Smält smöret/kokosoljan och blanda med råsocker eller honung.
  3. Pensla persikornas snittyta med smörblandningen.
  4. Grilla persikorna (i grillpanna eller på utegrill) med snittytan nedåt.
  5. Servera med vaniljglass eller vispad grädde (gärna smaksatt med vanilj).

Våra andra favoriter