Recept / Gratinerad lax med bladspenat och vitlök

Gratinerad lax med bladspenat och vitlök

4 portioner.

Ingredienser

  • 2 msk Favorit smör
  • 200 g Favorit bladspenat
  • 1,5 dl Favorit grädde
  • 1,5 st riven eller pressad vitlöksklyfta
  • 600 g lax delat på fyra delar
  • 150 g riven ost (gärna lagrad cheddar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek bladspenaten och vitlöken på låg temperatur under omrörning, bladspenaten ska bara bli mjuk. Häll sedan på grädden och koka ihop, smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg laxen i en lagom stor ugnsform och häll på spenatblandningen och toppa med den rivna osten.
  4. Gratinera i ugnen ca 10 min, laxen ska inte bli för torr men osten ska få färg. Servera gärna med kokt potatis eller pasta.

Våra andra favoriter