Recept / Glutenfritt fröknäcke
Över 60 minuter

Glutenfritt fröknäcke

1 sats

Ingredienser

  • 1 dl Favorit pumpakärnor
  • 1 dl Favorit solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl Favorit rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kokande vatten
  • Favorit flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 1 sats).
  3. Koka upp vatten.
  4. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i olja och det varma vattnet. Låt svälla ca 15 minuter.
  5. Bred ut smeten tunt på plåten, lättast är att platta ut med ett bakplåtspapper över.
  6. Strö över lite flingsalt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 70 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Bryt i bitar och servera med en klick smör eller Favorit finfina marmelad.

Våra andra favoriter