Recept / Gazpacho
15 minuter

Gazpacho

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g tomater
  • 1/2 tsk Favorit strösocker
  • 3 msk Favorit Finfina olivolja
  • 6 dl Favorit grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gurka
  • 2 msk Favorit äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl färska basilikablad
  • Tillbehör: 1/2 gurka, 1 paprika, brödkrutonger

Gör så här

  1. Skala vitlöken. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den.
  2. Lägg tomatkrossen i en matberedare eller mixer tillsammans med vitlök, gurka, basilika, olivolja, vinäger, grönsaksbuljong och socker. Mixa tills blandningen är jämn. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll upp gazpachon i en soppskål, täck över och låt den stå minst en timme i kylskåp.
  4. Tillbehör: Skölj och hacka gurkan. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna fint. Lägg tillbehören i små, separata skålar. Servera soppan kall med grönsaker och brödkrutonger till.
  5. Njut!

Våra andra favoriter