Recept / Fransk potatissallad på färskpotatis

Fransk potatissallad på färskpotatis

Fransk potatissallad som gärna får serveras lite ljummen. Passar bra till grillat kött (till exempel kamben eller grillkobra) eller lax. Vill du inte grilla smakar salladen också bra till exempelvis varmrökt lax eller vegetariska biffar.

Ingredienser

  • Ca 800 g potatis
  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl hackad dill och gräslök
  • 1-2 msk kapris
  • Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm socker
  • 0,5 dl raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala eller borsta potatisen och koka i saltat vatten.
  2. Hacka rödlök, dill och gräslök.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  4. Dela potatisen i lite större bitar och lägg i en skål tillsammans med rödlök, kapris, dill och gräslök.
  5. Häll över dressingen och blanda försiktigt men ordentligt. Låt salladen stå och dra i minst 30 minuter.
  6. Toppa med lite extra hackad dill och gräslök vid servering.

Våra andra favoriter