Recept / Fikonmarmelad
90 minuter

Fikonmarmelad

1 liter.

Ingredienser

  • 500 g torkade fikon
  • 3 st apelsiner
  • 4 dl vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 10 dl socker
  • 1 msk pektin
  • 1 msk citronsyra

Gör så här

  1. Blötlägg fikonen över natten.
  2. Ta sedan bort den hårda delen, skär dem i småbitar och lägg bitarna i en kastrull.
  3. Tvätta apelsinerna och skär dem i tunna skivor.
  4. Lägg ner apelsinskivorna i kastrullen och fyll på med vatten. Lägg i kanelstängerna och koka alltihopa i ca 20 minuter under omrörning.
  5. Tillsätt pektinet och citronsyran och koka ytterligare ca 15 minuter eller tills marmeladen har fin konsistens.
  6. Häll upp i en ren glasburk och ställ in i kylen.

Våra andra favoriter