Recept / Falafelwraps med lime

Falafelwraps med lime

4 portioner.

Ingredienser

  • 2,5 dl torkade kikärtor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk sriracha
  • 1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 0,5 st finhackad gullök
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 st ägg
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg de torkade kikärtorna i blöt och låt stå i ca 20 timmar, man kan använda inlagda kikärtor också men de har inte den stärkelsen som torkade har.
  2. Mixa samtliga ingredienser förutom ägg och majsstärkelse i en matberedare eller mixer.
  3. Tillsätt ägg och sedan majsstärkelsen.
  4. Värm sedan en stekpanna på medelhög värme, klicka sedan ut smeten i stekpannan. Stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de blir gyllenbruna. Servera falafeln i ett tortillabröd med krispig bladsallad, strimlad rödlök och paprika, klicka ut yoghurt eller crème fraîche, toppa med hackad persilja och nypressad lime.

Våra andra favoriter