Recept / Mättande ciabatta med salami och mozzarella

Mättande ciabatta med salami och mozzarella

En matig macka som passar både som lunch, lättare middag eller till picknick. Grilla gärna i ugn eller i smörgåsgrill för en extra krispig brödyta och så att osten blir så där krämigt god.

Lägg till de grönsaker och den smaksättning du tycker är god. Här har vi kombinerat salamin med mozzarella sallad och soltorkade tomater, men lika gott är exempelvis:

 

Ingredienser

Gör så här

  1. Värm ciabattan i ugnen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna på galler några minuter innan du skär upp det.
  2. Ringla olivolja över eller bre lite smör på båda bitarna ciabatta.
  3. Skiva mozzarellan och tomaterna.
  4. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
  5. Fyll sedan alla ciabatta-bröd med salami, mozzarella, tomater, rucola och soltorkade tomater.
  6. Strö flingsalt och mal svartpeppar över efter tycke och smak.
  7. TIPS! Toppa med färsk basilika eller timjan.

Våra andra favoriter