Recept / Chokladpudding med hallon

Chokladpudding med hallon

Vem kan motstå en klassisk chokladpudding? Toppa med hallon för en fräsch och lite syrlig smak.
Använd mörk choklad av hög kvalitet för en extra god chokladpudding.

Ingredienser

  • 4 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad (till exempel Favorit Finfina 70%)
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • ca 100 g färska hallon

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, grädde, majsstärkelse, socker, kakao och ägg i en kastrull.
  2. Koka upp och rör om hela tiden.
  3. Fortsätt röra om och låt sjuda på svag värm tills allt tjocknat till en kräm (ca 2–3 min). Se till att det inte kokar!
  4. Ta undan kastrullen från plattan.
  5. Finhacka den mörka chokladen och häll i den i smeten tillsamman med vaniljsockret och smöret.
  6. Rör om tills chokladen och smöret är smält.
  7. Häll upp krämen i skålar eller glas och låt svala lite innan du ställer in allt i kylen.
  8. Låt puddingen stelna i kylen ca 2–3 timmar. (Du kan med fördel göra chokladpuddingen dagen innan och låta stå i kylen över natten.)
  9. Garnera med färska hallon och mynta vid servering.

Våra andra favoriter