Vem kan motstå en klassisk chokladpudding? Toppa med hallon för en fräsch och lite syrlig smak.
Använd mörk choklad av hög kvalitet för en extra god chokladpudding.
Ingredienser
- 4 dl standardmjölk
- 1 dl grädde
- 3 msk majsstärkelse
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad (till exempel Favorit Finfina 70%)
- 1 msk rumsvarmt smör
- ca 100 g färska hallon
Gör så här
- Vispa samman mjölk, grädde, majsstärkelse, socker, kakao och ägg i en kastrull.
- Koka upp och rör om hela tiden.
- Fortsätt röra om och låt sjuda på svag värm tills allt tjocknat till en kräm (ca 2–3 min). Se till att det inte kokar!
- Ta undan kastrullen från plattan.
- Finhacka den mörka chokladen och häll i den i smeten tillsamman med vaniljsockret och smöret.
- Rör om tills chokladen och smöret är smält.
- Häll upp krämen i skålar eller glas och låt svala lite innan du ställer in allt i kylen.
- Låt puddingen stelna i kylen ca 2–3 timmar. (Du kan med fördel göra chokladpuddingen dagen innan och låta stå i kylen över natten.)
- Garnera med färska hallon och mynta vid servering.